Влада рф має намір продовжувати війну до 2026 року і захопити Харків та Дніпро, — BILD

Влада рф має намір продовжувати війну до 2026 року і захопити Харків та Дніпро, — BILD

Російська влада будує довгострокові плани щодо війни в Україні, маючи намір воювати до 2026 року і захопити Харків, Дніпро і Запоріжжя.

Про це пише військовий аналітик BILD Юліан Репке з посиланням на дані, надані BILD джерелами у розвідці.

Згідно з інформацією, влада рф розраховує на зниження підтримки України Заходом, а також на імітацію мирних переговорів, щоб ввести світову спільноту в оману щодо "мирних намірів" росії.

"Насправді у Кремлі не планують жодного перемир'я і розробляють новий середньостроковий план війни в Україні", - пише BILD.

План Кремля розділений на кілька етапів:

  • До кінця 2024 року планується встановити повний контроль над Донецькою та Луганською областями та дійти до річки Оскол у Харківській області.
  • До кінця 2026 року планується наступати далі на захід до Дніпра, захопивши значну частину Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей, у тому числі міста Харків, Дніпро та Запоріжжя.
  • На Херсонському фронті планується утримувати оборону по Дніпру, не наступаючи на правий берег на Херсон чи Одесу.

"Усі східні території ліворуч від Дніпра мають бути завойовані протягом 36 місяців, — заявило виданню джерело в розвідці. - Тоді річка стане новим фронтом". За даними розвідки, влада рф готова щороку втрачати в Україні до 100 тис. солдатів.

Представник ГУР Андрій Черняк підтвердив LIGA.net наміри окупантів просуватися на фронті далі, але зазначив, що росія не має необхідних для цього військових ресурсів.

"путін учора на пресконференції все озвучив. Вони намагатимуться і збираються йти далі, але достатніх сил та засобів не мають", – сказав Черняк.

Нагадаємо, 14 грудня російський диктатор володимир путін заявив, що мир в Україні наступить, коли його окупаційна армія виконає всі завдання "сво" - так в рф називають розв'язану війну. Таким чином він дав зрозуміти, що не збирається найближчим часом вести переговори і припиняти війну.