США не ухвалять питання допомоги Україні до кінця 2023 року

США не ухвалять питання допомоги Україні до кінця 2023 року

До кінця 2023 року Сенат США не проголосує за пакет допомоги Україні, який передбачає виділення понад $60 млрд на наступний рік.

Про це йдеться у спільній заяві лідера більшості в Сенаті США Чака Шумера і лідера республіканців Мітча Макконнелла.

Вони повідомили, що двопартійні переговори щодо безпеки кордонів США - це питання, яке стало на заваді голосуванню, тривають. 

"Наші колеги досягають обнадійливого прогресу на цьому фронті. Складні проблеми залишаються, але ми прагнемо задовольняти потреби на південному кордоні та допомагати союзникам і партнерам протистояти серйозним загрозам в Ізраїлі, Україні та Індо-Тихоокеанському регіоні. Сенат не залишить ці виклики національній безпеці без відповіді", - йдеться у заяві.

"Поки учасники переговорів працюють над питаннями, що залишилися, ми сподіваємося, що їхні зусилля дозволять Сенату вжити швидких заходів щодо доповнення до національної безпеки на початку нового року", - зазначають Шумер і Макконнелл.

Нагадаємо, у Пентагоні заявили, що до 30 грудня 2023 року закінчаться гроші на заміну зброї, надісланої в Україну, якщо Конгрес не затвердить нове фінансування. 

Бригадний генерал Олександр Тарнавський повідомив, що українські війська на передовій стикаються з нестачею артилерійських снарядів і скоротили деякі військові операції через нестачу іноземної допомоги.