Російські військові на Херсонщині вбили восьмикласника: "Його мати ледь не повісилася"

Російські військові на Херсонщині вбили восьмикласника: "Його мати ледь не повісилася"

На території Каховського району Херсонської області в одній із громад російські військові вбили неповнолітнього хлопця.

Про це на пресконференції повідомив голова ОВА Олександр Прокудін, повідомляє Суспільне. Також цю інформацію підтверджує Херсонська обласна прокуратура.

"Я отримав з громади лівого берега повідомлення, що російські окупанти вбили учня восьмого класу в одному з населених пунктів. Це сталось 20 грудня. Вони це зробили просто на очах у родини. Мати там трохи не з'їхала з розуму, її врятували з петлі. Страшна ситуація...", — сказав Прокудін.

За його інформацією, хлопець десь проходив і начебто щось фотографував. Військові рф схопили дитину, привели додому та застрелили, розповів очільник ОВА.

"Є заява директора школи до поліції. Будемо звертатися до повноважного з прав людини та всіх органів, щоб цей факт зафіксувати", — сказав Прокудін.

Прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднано із умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Наразі тривають наступні дії щодо встановлення додаткових обставин та осіб з числа військовослужбовців рф, причетних до злочину.

Нагадаємо, 21 грудня стало відомо, що понад сотню дітей з окупованої Луганщини, які потягом поверталися з табору у Тюмені (рф), доставили у лікарню через підвищення температури. Одна дівчинка з групи померла, їй було 12 років.