Рахунок шкоди, завданої окупантами луганським лісам, йде вже на сотні мільярдів

Рахунок шкоди, завданої окупантами луганським лісам, йде вже на сотні мільярдів

Понад 26 тисяч гектар лісу знищили росіяни на Луганщині, розмір шкоди наразі становить понад 180 мільярдів гривень.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

За словами заступниці начальника обласної військової адміністрації Наталії Романенко, завдана лісам регіону шкода тільки зростає.

«За попередніми розрахунками, внаслідок ураження артилерійськими, авіаційними, а також важкими вогнеметними системами ворога лісовий фонд Луганщини знищено на площі понад 26 тис. га. Загальний розмір шкоди за забруднення атмосферного повітря вже складає 180 417 427,388 тисячі гривень», – розповіла вона під час першого засідання Комісії з питань встановлення фактів заподіяння шкоди та збитків лісовому фонду області.

Комісію створили розпорядженням голови обласної держаної адміністрації Артема Лисогора від 10 листопада 2023 року.

На засіданні, зокрема, проаналізували нормативно-правові акти, якими унормований порядок оцінювання шкоди та збитків, питання організації процесу та можливості визначення збитків в умовах майже повної тимчасової окупації території області.

«Зафіксовані факти злочинів росіян доповнять загальний перелік збитків від дій ворога та будуть використані для підготовки позову до Міжнародного суду ООН», – наголосила Наталія Романенко.

У ЛОВА додали, що конфіденційно повідомити оперативний штаб Міндовкілля про злочини росії проти довкілля можна за посиланням.

Нагадаємо, у мережі показали відео дороги від Смолянинового до Сєвєродонецька. Раніше на околицях там був хвойний ліс, тепер його немає.