Українські розвідники здійснили "рейд у лігво окупантів" в Бєлгородській області (ВІДЕО)

Українські розвідники здійснили "рейд у лігво окупантів" в Бєлгородській області (ВІДЕО)

Воїни Головного управління розвідки Міністерства оборони України здійснили рейд у Бєлгородську область рф спланували та здійснили спецоперацію.

Про це повідомляє ГУР.

Причиною рейду стало почастішання випадків диверсій з боку росіян, а також операцію здійснили заради захисту цивільних українців, які проживають у громадах  поблизу державного кордону та страждають від атак агресора.

Розвідники дізналися, що на російських позиціях у Гайворонському районі Бєлгородської області вище керівництво окупаційної армії рф запланувало перевірку через невдоволення й скарги тамтешнього особового складу кепськими умовами служби. 

"Перед приїздом московських "ревізорів" рядові загарбники  заметушились ― стали проводити активні інженерні роботи. Аби завдати ворогу втрат та погіршити його морально-психологічний стан, спецпризначенці ГУР МО України спланували та здійснили спецоперацію. Під час виконання завдання розвідники замінували єдину дорогу, якою пересувались загарбники на вказаній ділянці, а також атакували російський взводний опорний пункт", - йдеться у повідомленні.

Внаслідок вогневого нальоту із застосуванням стрілецької зброї та мінометів, а також підриву на українських мінах ворог зазнав втрат.

"Кількість ліквідованих та поранених окупантів уточнюється", - зазначає ГУР.

Нагадаємо, з території Бєлгорода і області російські військові протягом двох років обстрілюють Харків і Харківщину. Після потужного обстрілу Харкова, який стався 29 грудня, 30 грудня Бєлгород зазнав масованого обстрілу. Міноборони рф визнало, що усі пошкодження цивільної інфраструктури виникли через падіння уламків збитих ракет над містом. Загинула 21 людина, у тому числі 3 дитини, та 110 постраждалих (з них 17 неповнолітні).

Джерело в українських спецслужбах повідомило українським ЗМІ, що ураження цивільної інфраструктури в Бєлгороді є наслідком непрофесійних дій російської протиповітряної оборони.