На Україну насуваються хрещенські морози: якою буде погода на вихідних

На Україну насуваються хрещенські морози: якою буде погода на вихідних

В Україні на Водохреща, 6 січня, посиляться морози, а наступними днями 7-8 і 9 січня очікуються складні погодні умови, значний сніг і до -13 на півночі.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Завтра, 6 січня, у північній частині сніг, на Закарпатті та Прикарпатті дощ, на решті території без опадів; температура у північних областях вночі 5-12° морозу, вдень 0-6° морозу, на решті території вночі 0-7° морозу, вдень 1-6° тепла, на південному заході країни 7-12° тепла.

7-8 січня очікуються складні погодні умови: у неділю сніг, вдень у центральних, східних та південних областях значний сніг та дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь. Температура вночі та вдень у північній частині 8-13° морозу, на решті території 1-6° морозу, на Закарпатті та у південній частині 0-8° тепла.

Синоптикиня Наталка Діденко також пише про те, що на Україну насуваються морози.

"На Водохреще в Україні ще побуде тепла погода, вдень +1+5 градусів, на півдні та на Закарпатті +6+11 градусів.Проте прийдешнє похолодання вже торкнеться крайньої півночі, там очікується завтра вдень 0-4 градуси морозу", - зазначила вона.

Дощ та мокрий сніг 6 січня пройдуть у західних та північних областях, на решті території України - без істотних опадів. У Києві Водохреще буде вологим, із мокрим снігом, вдень близько нуля.

"7-8-9 січня в Україні - ускладнення погодних умов! Очікується похолодання вдень до -8-12 градусів, вночі до -10-17, на півночі місцями до -18-22 градусів, а в центрі, на заході, сході та в південній частині - сніг, мокрий сніг, на півдні з дощем, ожеледь, налипання мокрого снігу, сильний штормовий вітер", - повідомила Діденко.