В Україні 9 грудня температура повітря впаде до - 25

В Україні 9 грудня температура повітря впаде до - 25

В Україні у вівторок, 9 січня, хмарно з проясненнями. Вночі у південних та південно-східних областях, вдень на крайньому півдні країни сніг, місцями ожеледь, на решті території без опадів.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний з переходом на північно-західний, 5-10 м/с, у південній частині вночі місцями пориви 15-20 м/с, хуртовини.

Температура вночі 15-20 морозу, на Чернігівщині та Сумщині до - 25, вдень -7-12; у південних областях та на Закарпатті вночі 8-13 морозу, в Криму 1-6° морозу, вдень 2-7 морозу, на Закарпатті та в Криму близько 0.

Синоптикиня Наталка Діденко попередила, що найближчими днями  будуть два піки морозної погоди: 9 та 13 січня. 

За її прогнозом, найближчої ночі температура повітря становитиме -10-18 градусів, місцями на півночі та заході до -18-22 градусів. Завтра вдень, 9 січня, очікується -7-12 градусів.

"Зрозуміло, у південній частині буде вище: вночі -6-11, вдень -2-6 градусів, в Криму вночі -1-4 градуси, вдень близько нуля. Антициклон Hannelore витіснить у вівторок із нашої території усі опади і завтра вдень навіть будемо мружитися від сонця. Лише вночі та вранці на півдні затримається сніг та мокрий сніг, на півдні Криму з дощем", - додала Діденко.

Вона зазначила, що "у Києві завтра вдень буде сяяти холодне сонце", а вночі передбачається низька температура повітря -12-15 градусів. Протягом дня очікується -10-12 градусів.