Власенко: “Основою економічного сьогодення Сєвєродонецька залишаються продуктові магазини та військторги”

Власенко: “Основою економічного сьогодення Сєвєродонецька залишаються продуктові магазини та військторги”

В окупованому Сєвєродонецьку наразі проживають 30-40 тисяч мешканців, з них саме місцевих - близько половини.

Про це в ефірі “Еспресо.TV” розповів керівник Сєвєродонецької РДА роман Власенко.

“Звичайно, окупанти намагаються показувати цікаві картинки про те, що там розвивають різні галузі народного господарства, суспільного життя, відновлюють місто. Але насправді, за такими підрахунками, більш-менш приблизними, воно не заселене навіть на третину. Я думаю, у місті 30-40 тисяч мешканців проживає. Але з них саме місцевих значно менше. Я думаю, що близько половини. І близько половини - військові рф, їхні родини, гастарбайтери, які наїхали сюди”, - наголосив Власенко.

За його словами, у місті  “гнітюча картина”: як і в цілому на окупованих територіях, в економічному плані “не відбувається нічого серйозного та масштабного”.

“Крім того, що обіцяють звалища побудувати для росіян на території “лнр”, у тому числі одне - на околиці Сєвєродонецька. Основою економічного сьогодення Сєвєродонецька залишаються продуктові магазини та військторги”, - сказав керівник РДА.

Як і на більшості території України, на окупованій Луганщині наразі несприятливі погодні умови, очікуються морози до -20. При цьому, за інформацією Власенка, є перебої з електроенергією та водопостачанням. Перекриті дороги, дуже багато аварій як на дорогах, так і на електромережах. Сил і засобів для їхньої ліквідації не вистачає.

Нагадаємо, у Сєвєродонецьку багато будинків залишаються без опалення. У місті гучно.