Для Сєвєродонецької 53 ОМБР передали станцію управління FPV-дронами на Авдіївку за майже 100 тис. грн

Для Сєвєродонецької 53 ОМБР передали станцію управління FPV-дронами на Авдіївку за майже 100 тис. грн.

Завдяки допомозі волонтера Браяна Мілаковського вдалося реалізувати новий проєкт – зокрема, змонтували нову станцію управління FPV-дронами для Сєвєродонецької 53 ОМБР. Вона працюватиме на Авдіївському напрямку.

Подробиці «Сєвєродонецьк онлайн» повідомив голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.

За його словами, комплекс вже в Авдіївці, декілька днів, як «палить окупантів та їхню техніку».

«До нас звернулися хлопці з нашої 53 ОБМР, бо ми постійно їм допомагаємо. Підкреслю, що 53 ОБМР – з тих бригад, де активно підтримується створення підрозділів з управління FPV-дронами. Там командування йде на зустріч. Наразі вони формують нові підрозділи. До нас звернулися, щоб ми допомогли або придбати FPV-дрони, або якесь обладнання. Я почав думати, як це зробити. Браян Мілаковський з березня 2022 року допомагає мені з багатьма ініціативами. Це його приватна волонтерська ініціатива. Наприклад, дуже допомагав з евакуацією людей. І цього разу звернувся до мене, повідомив, що є можливість допомогти. Я скомунікував всіх», - каже Власенко.

дрони

Обладнання придбано з донатів, які збирає Браян Мілаковський.

Передане обладання – це фактично станція для управління FPV-дроном. Вона має певну комплектацію. Зокрема, передавач, який кріпиться на Mavic, для підсилення сигналу передавальна антена, пульт управління, високочастотні кабелі.

дрони

«Увесь цей комплект коштує приблизно 100 тисяч гривень. Фактично ми створили для нової команди робоче місце. За моєю інформацією, якраз пройшла навчання команда пілотів дронів у 53 ОМБР. Вони тільки повернулися у місце розташування. І фактично декілька днів, як ця станція змонтована. Вона працює на Авдіївському напрямку», - розповів Власенко.

дрони

Монтували майстри з бригади, військові. Десь тиждень його «обкатували» на полігоні в тилу. Все налаштовувалося, тестувалося. Згодом, вже на місці, змонтували стаціонарно.
Тепер у підрозділі є ще одна команда пілотів FPV-дронів.

дрони

«Це дуже крута ініціатива. Пощастило, що швидко змогли знайти гроші на неї. Це інноваційно. І дуже актуально саме для Авдіївки. Круто, що командування розуміє важливість та підтримує», - вважає Власенко.

дрони

До цього бригаді допомагали з платами ініціації для FPV-дронів. Зокрема, закупили для них 40 штук.

«Це ті, що підбивають заряд на підльоті. Також Брайан фінансував», - каже Власенко.

До цього також передавали генератори, Старлінк, зардяну станції, обігрівачі.

Як повідомлялося, благодійний фонд Сергія Притули передав луганським прикордонникам технічну допомогу майже на 2 мільйони гривень.

Ініціатори збору – протезовані бійці, що втратили кінцівки на війні. Вони пройшли понад 30 км Карпатами та піднялися на Говерлу, аби привернути увагу до донатів.

За результатами 4 авто, 2 дрони з додатковими батареями та 6 тепловізорів, які дають можливість бачити противника на відстані 1800 метрів, закупили й передали Луганському прикордонному загону.

Нагадаємо, у вересні повідомлялося, що п'ятеро ветеранів на протезах пройшли понад 30 кілометрів Карпатами, здійнялися на Говерлу аби зібрати гроші для побратимів. Серед учасників походу військовослужбовець Луганського прикордонного загону Олексій Бурлаков.