Україна буде де-факто розділена, 2024 рік є переломним моментом у війні, — Time

Україна буде де-факто розділена, 2024 рік є переломним моментом у війні, — Time

Якщо Україна у 2024 році не вирішить свої проблеми з живою силою, не збільшить виробництво зброї та найближчим часом не розробить реалістичну військову стратегію, її територіальні втрати через рф можуть виявитися постійними та цілком можуть збільшитися.

Про це пише Time у статті "Топ-10 глобальних ризиків на 2024 рік".

На третьому місці в цьому списку є "Поділена Україна".

Цей ризик звучить так:

"Вторгнення росії в Україну залишається історичною невдачею. НАТО посилюється новими членами Фінляндією та Швецією. ЄС відкрив процес вступу України в членство, росія зіткнулася з 11 раундами санкцій, наближаються нові, а половину її суверенних активів було заморожено — гроші, імовірніше, будуть використані для відновлення України. Європа більше не купує російські енергоносії.

Але цього року Україна буде де-факто розділена, і росія тепер має ініціативу на полі бою та матеріальну перевагу. 2024 рік є переломним моментом у війні: і якщо Україна не вирішить свої проблеми з живою силою, не збільшить виробництво зброї та найближчим часом не розробить реалістичну військову стратегію, її територіальні втрати можуть виявитися постійними та цілком можуть збільшитися.

Київ сильно постраждав від зменшення політичної та матеріальної підтримки Сполучених Штатів, і перспективи європейської допомоги лише трохи кращі. Україна відчайдушно потребує додаткових військ. З усіх цих причин цього року Київ піде на більші військові ризики, включаючи удари по більшій кількості цілей у росії, що спровокує безпрецедентну відповідь росії та може втягнути НАТО у конфлікт".

Нагадаємо, у Саудівській Аравії 16 грудня відбулася нерозголошена зустріч радників з національної безпеки, на яких обговорювалися "принципи взаємодії з рф" у майбутньому і мирний план України.