Російські ракети на Донеччини вбили молоде подружжя і їхніх двох дітей 7 та 3 років (ФОТО)

Російські ракети на Донеччини вбили молоде подружжя і їхніх двох дітей 7 та 3 років (ФОТО)

На Донеччині у Покровському районі у селі Рівне внаслідок обстрілу 6 січня загинула сім’я Самофалових: чоловік і дружина Дарія і Олександр, а також їхні діти 7-річний Руслан, його 3-річна сестричка Єва.

Про це повідомляє Мирноградська МВА і телеканал "Орбіта".

Олександр і Дарія народилися у Мирнограді. "Олександр обожнював автомобілі. Працював на станціях технічного обслуговування", - йдеться у повідомленні.

Дарія закінчила школу з золотою медаллю.
"Даша була завжди веселою, позитивною. Розумна. Мала дуже сильний характер і при цьому була соромʼязливою. Вони з Сашком довго чекали на дитину і були дуже щасливі, коли дізналися, що Даша вагітна", – розповіла кума родини Анастасія Новікова-Михайлюк.

До народження другої дитини Дарія захоплювалась східними танцями, співала в церковному хорі. Деякий час продавала гуртом одяг і взуття. Коли зʼявилася донька Єва, присвятила себе сім’ї.  

Раніше Олександр, Дарія і діти жили в Рівному, але через повномасштабну війну оселилися в Києві. Проте на Донеччині залишилися родичі, яких вони час від часу відвідували. Приїхали й на ці різдвяно-новорічні свята, зупинилися в Дашиної мами.

"6 січня Руслан та Єва з батьками пішли до бабусі по татовій лінії. Надовго затримуватися не планували: хотіли принести кутю та привітати зі святами. Коли зібралися разом, у дім прилетіла ракета. Окрім сім’ї Самофалових, загинули ще двоє людей – мати Олександра, а також двоюрідний брат Руслана та Єви", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після першого вибуху до них ще дзвонила мама Дарії, яка живе неподалік. Після другого вибуху, зв’язок з ними зник.

"Усіх, хто був у будинку, розірвало на шматки, окрім трирічної Єви. Тіло дівчинки частково вціліло", - розповіла Новікова-Михайлюк.

У МВС повідомили, що вчора ввечері, 9 січня, завершили пошуково-рятувальні роботи на місцях обстрілів у Покровську та селищі Рівне.

"Загиблих шукали за допомогою собак, натренованих на пошук останків. Слідчі оглядають знайдені фрагменти тіл, криміналісти вилучають біологічні зразки та проводять ідентифікацію", - зазначається у повідомленні.

Наразі вдалося встановити 5 жертв російського удару. Упізнано трьох загиблих з селищі Рівне – трирічну дівчинку, її тата й маму, 32 та 30 років. У Покровську встановлено 34-річного чоловіка та 37-річну жінку.

Криміналісти продовжують ідентифікацію фрагментів тіл. Попередньо, 11 осіб цілими родинами загинули внаслідок російського удару.

Нагадаємо, 6 січня росіяни завдали удару по району ракетами С-300, вбили 11 людей і поранили ще 8. Основний удар прийшовся по Покровську та Рівному Мирноградської громади.