Рада повернула законопроєкт про мобілізацію у Кабмін на доопрацювання

Рада повернула законопроєкт про мобілізацію ініціатору —  у Кабмін

Верховна Рада повернула законопроєкт №10378 щодо вдосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби у Кабінет міністрів, який є автором і ініціатором.

Про це повідомив керівник фракції "Слуга народу" у парламенті Давид Арахамія.

Він повідомив, що сьогодні, 11 січня, відбулася закрита нарада з військовим командуванням і засідання Погоджувальної ради в закритому режимі, на якому розглядався цей проєкт закону.

"Були присутні Головнокомандувач Залужний, начальник Генерального штабу Шаптала, міністр оборони Умєров, керівництво Верховної Ради, голови фракцій та комітетів. Було багато дискусій. Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані. Про це відкрито сказали військовому командуванню", - написав Арахамія.

За його словами, всі політсили зрозуміли і підтримують необхідність мобілізації.

"За результатами наради, законопроект повертається ініціатору. Одночасно передаємо пропозиції напрацьовані на комітеті та у робочих групах", - наголосив Арахамія.  

Нагадаємо, станом на ранок, 9 січня у Верховній Раді зареєстровані вже п'ять версій законопроєкту про мобілізацію — урядовий №10378 і чотири альтернативних.