Прем'єр Великої Британії Сунак у Києві: "Усім українцям! Британія з вами скільки завгодно"

Прем'єр Великої Британії Сунак у Києві: "Усім українцям! Британія з вами скільки завгодно"

Прем'єр Великої Британії Ріші Сунак сьогодні, 12 січня прибув у Київ. Він одразу запевнив, що британська підтримка не послабиться.

Про це Сунак написав на своїй сторінці у соцмережі X і опублікував фото з української столиці.

"Я в Україні, щоб передати просте повідомлення. Наша підтримка не може і не послабиться. Усім українцям! Британія з вами скільки завгодно", - написав Сунак.

Нагадаємо, вранці 12 січня повідомлялося, що під час візиту у Київ Сунак підпише британсько-українську угоду про співпрацю у сфері безпеки з президентом Володимиром Зеленським, яка зобов’язує Велику Британію забезпечувати обмін розвідданими, кібербезпеку, медичну, військову підготовку та оборонно-промислову співпрацю.

Крім того, Велика Британія надасть 2,5 мільярда фунтів стерлінгів (приблизно $3,2 млрд, - ред.) військової допомоги Україні в 2024-2025 роках, що на 200 мільйонів фунтів стерлінгів більше, ніж у попередні два роки, оголосив прем’єр-міністр.

Пакет забезпечить країну ракетами великої дальності, протиповітряною обороною, артилерійськими боєприпасами та безпекою на морі. Близько 200 мільйонів фунтів також буде витрачено на закупівлю та виробництво тисяч військових безпілотників.

"Це буде найбільша доставка дронів в Україну з будь-якої країни", - повідомляє уряд Британії. Очікується, що більшість буде виготовлено у Сполученому Королівстві.