"За переговорним мирним процесом з Україною порожнеча": Кремль про пропозиції у Давосі

"За переговорним мирним процесом з Україною порожнеча": Кремль про пропозиції у Давосі

У Кремлі заявили, що переговори в Давосі щодо мирних пропозицій України ні до чого не приведуть, оскільки росія не бере участі в обговореннях.

Про це, повідомляють російські державні ЗМІ, а також Reuters.

"Це просто розмова заради розмови. Цей процес не може бути спрямований на досягнення якогось конкретного результату зі зрозумілої причини – ми не беремо участі. Без нашої участі будь-які дискусії позбавлені будь-яких перспектив на будь-який результат", – сказав прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання про обговорення України в Давосі.

"За переговорним мирним процесом з Україною порожнеча, Москва бачить "важкі процеси" за "мирною формулою" Зеленського", - цитує Пєскова РИА Новости.

Нагадаємо, на першому місці у порядку денному Всесвітнього економічного форуму у Давосі будуть питання переговорів про припинення війн у Газі та Україні. Президент України Володимир Зеленський прибув до Швейцарії з робочим візитом і також візьме участь у форумі.

"У Давосі проведу важливі двосторонні зустрічі з представниками ЄС і НАТО, щоб підтримати динаміку нашої євроатлантичної інтеграції, а також із лідерами держав та великих бізнесів, щоб посилити оборонну та економічну стійкість України", - звітував він.

Довідка: Всесвітній економічний форум у Давосі (WEF) триватиме з 15 по 19 січня. Як повідомлялося у пресрелізі форуму, тема цьогорічної зустрічі держав - "Відновлення довіри", забезпечення важливого простору для того, "щоб зробити крок назад і зосередитися на фундаментальних принципах довіри, включаючи прозорість, послідовність і підзвітність".

У форумі візьмуть участь понад 100 представників урядів з усього світу, всіх основних міжнародних організацій, 1 000 компаній-партнерів Форуму, а також лідери громадянського суспільства, провідні експерти та ЗМІ.