Стало відомо, чим займатиметься ексміністр оборони Резніков

Стало відомо, чим займатиметься ексміністр оборони Резніков

Ексміністр оборони Олексій Резніков у січні цього року поновив право на заняття адвокатською діяльністю.

Про це повідомляє національна асоціація адвокатів України.

Зазначається, що відповідні зміни внесені до особистої картки адвоката у Єдиному реєстрі адвокатів України.

Асоціація нагадує, що Резніков зупинив право на заняття адвокатською діяльністю у березні 2020 року одразу після призначення на посаду Віце-прем‘єр-міністра України - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

3 листопада 2021 року Резнікова призначили на посаду Міністра оборони, а 5 вересня 2023 року парламент прийняв відставку О.Резнікова з цієї посади.

Резніков отримав свідоцтво адвоката у 1994 році у Львівській обласній КДКА. До роботи у Кабінеті Міністрів він працював у юридичних фірмах і адвокатських об'єднаннях. 

Нагадаємо, ще у серпні у ЗМІ повідомлялося, що президент Володимир Зеленський розглядає варіант призначити Резнікова послом України у Великій Британії.

У листопаді стало відомо, що СБУ викрила колишнього заступника міністра оборони, який займав цю посаду із 2021 по 2023 роки під час головування Олексія Резнікова, на розтраті майже 1 млрд грн під час закупівлі форми для ЗСУ.

У 2022 році посадовець, вступивши у змову зі своїми підлеглими, здійснив закупівлю неякісної військової форми у приватної компанії на майже 1 млрд грн.

Слідство встановило, що військові ЗСУ не можуть використовувати вказану форму, оскільки вона непридатна для експлуатації в холодну пору року в умовах ведення інтенсивних бойових дій.

8 січня ДБР повідомило про нову підозру колишнім заступнику та начальнику департаменту Міноборони у розтраті майже 950 млн грн на закупівлі неякісних бронежилетів для ЗСУ.