У Києві встановили осіб, які перешкоджали роботі журналіста

У Києві встановили осіб, які перешкоджали роботі журналіста

Органи правопорядку столиці встановили осіб, які 14 січня у Києві прибули до будинку, де мешкає спецкореспондент одного з видань, та вчиняла протиправні дії, фіксуючи це на власні мобільні телефони.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Слідство встановило, що до вчинення правопорушення причетні мешканці Київської, Житомирської та Черкаської областей.

За місцями мешкання фігурантів провели обшуки. Правоохоронці вилучили речові докази, зокрема компʼютерну техніку та мобільні телефони, на які здійснювався запис, із відповідними відеоматеріалами.

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення згаданим особам про підозру. Правоохоронні органи вживають заходи, спрямовані на встановлення обставин та мотивів вчинення правопорушення.

Слідство вважає, що особи робили це з метою перешкоджання виконанню журналістом професійних обов’язків (ч. 2 ст. 171 КК України).

Досудове розслідування здійснюється Дарницьким УП ГУ НП у місті Києві за процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва.

Нагадаємо, раніше керівник проєкту Bihus.Info Денис Бігус розповів, що вдалося дізнатися про шпигування за колективом під час новорічного корпоративу. Як з'ясувалося, у цій "спецоперації" брали участь 30 людей, які розставили камери та прослуховування у номерах готелю.