Ранковий обстріл України: російські ракети вбили людей у Києві, Харкові і Павлограді (ФОТО)

Ранковий обстріл України: російські ракети вбили людей у Києві, Харкові і Павлограді (ФОТО)

Вранці, 23 січня, росія здійснила черговий масований обстріл України зі стратегічних бомбардувальників, внаслідок чого є загиблі і поранені у Києві, у Харкові та у Павлограді.

Як повідомляє МВС, у столиці одна людина загинула, ще 21 поранена, більшість – із мінно-вибуховими травмами. Одна постраждала жінка перебуває у стані клінічної смерті, лікарі боряться за її життя.

У Святошинському районі: загоряння припаркованих автомобілів, загоряння квартири в багатоповерховому житловому будинку, пошкодження нежитлової забудови.

У Печерському районі пошкоджені нежитлові будівлі, у Солом'янському – житловий будинок, у Дарницькому уламки ракети впали на дах багатоповерхового житлового будинку (без подальшого горіння) та на територію дитячого садочку (без руйнувань та пожежі). 

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що внаслідок ранкового обстрілу повністю зруйнований підʼїзд багатоквартирного будинку.

"Зараз рятівники намагаються розібрати завали, аби знайти під ними людей", - додав він.

Начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болтвінов додав, що під завалами 5-поверхового будинку залишаються люди.

"У житловому багатоквартирному будинку повністю обвалився перший під'їзд. Там тривають рятувальні роботи. Працюємо на місці, фіксуємо наслідки. Вже відомо про двох постраждалих та двох загиблих внаслідок обстрілу приватного сектору в передмісті. Ще одна багатоповерхівка загорілася після ворожого удару в іншому районі Харкові", - зазначив він і опублікував фото.

Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що кількість загиблих внаслідок ворожого обстрілу Харкова зросла до 5. Травмовано – 51 особу. З-під завалів надзвичайники врятували 27 людей.

ДСНС зазначає, що п’ятеро людей загинули і ще щонайменше 40 постраждали внаслідок ранкової ракетної атаки по Україні.

На Київщині рятувальники працюють у Бучанському районі. Пошкоджені два багатоповерхові будинки, приватний будинок, господарчі споруди та автомобілі. Постраждали троє людей.

"Дніпропетровська область: внаслідок атаки по Павлограду одна людина загинула, одна - травмована. Харків: окупанти влучили у два багатоповерхові будинки. За попередніми даними, троє людей загинули, ще близько 30 постраждали", - додали у ДСНС.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив про результати відбиття російської ракетної атаки.

За їхньою інформацією, рф завдала комбінованого ракетного удару по Україні, застосувавши крилаті, балістичні, авіаційні та зенітні керовані ракети.

"Усього зафіксовано 41 засіб повітряного нападу противника. Більшість ракет тих типів, що атакують по балістичній траєкторії", - йдеться у повідомленні.

У результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони знищено:

  • 15 крилатих ракет Х-101/х-555/Х-55;
  • 5 балістичних ракет "Іскандер-М";
  • 1 керовану авіаційну ракету Х-59.