Стрюк про вскриття квартир та мародерство у Сєвєродонецьку: “Це боляче, це горе для людей”

Стрюк про вскриття квартир та мародерство у Сєвєродонецьку: “Це боляче, це горе для людей”

Окупанти вскривають квартири людей, які виїхали, рятуючись від війни, майже всюди на Луганщині. Така ситуація характерна й для Сєвєродонецька.

На цьому в ефірі “Еспресо.TV” наголосив начальник Сєвєродонецької МВА Олександр Стрюк.

“На жаль, така картина майже всюди. І це характерно також і для Сєвєродонецька. Під приводом якихось відновлювальних робіт, ремонтів фактично вскриваються квартири людей, які евакуювалися й знаходяться за межами Сєвєродонецька. Якщо квартира у більш-менш пристойному стані, уціліла, то місцева окупаційна влада вскриває її під виглядом проведення ремонтів. Надалі квартири мародеряться, та туди заселяються невідомі”, - розповів він.

Відповідаючи на питання журналіста, чи боляче містянам дивитися, як їхнє майно “мародерять у такий спосіб”, Стрюк відповів, що це "горе для людей".

“Усі розуміють, що після так званої допомоги потім ще досить багато потрібно буде часу, щоб відновити те майно”, - зауважив він.

Глава міської адміністрації також підтвердив інформацію щодо росіян, які у великій кількості переїжджають на окуповані українські території.

“Насправді такий процес відбувається. Заїжджають під виглядом гастарбайтерів, які нібито проводять там відновлювальні роботи. Хтось повертається, хтось залишається. Також була інформація і підтверджені факти, що розселяють по житлу у Сєвєродонецьку так званих учасників сво, які вирішили залишитися на окупованій території”, - сказав Стрюк.

Нагадаємо, окупанти розказали й показали, як вскривають квартири лисичан.