США допоможе з озброєнням Греції в обмін на військову допомогу Україні

США допоможе з озброєнням Греції в обмін на військову допомогу Україні

Глава американської дипломатії Ентоні Блінкен надіслав лист прем’єр-міністру Греції Кіріакосу Міцотакісу про шість кроків для розширення співпраці між Афінами та Вашингтоном у сфері безпеки. Зокрема, у листі йдеться про те, що США нададуть допомогу Греції у розмірі до 200 мільйонів доларів в обмін на постачання зброї Україні.

Документ опублікувало видання “Kathimerini”.

“Нас продовжує цікавити оборонний потенціал, який Греція могла б передати чи продати Україні. Якщо ці можливості представляють інтерес для України, і доки уряд США не оцінить їх статус і цінність, ми можемо вивчити можливості можливого додаткового фінансування іноземних збройних сил Греції на суму до 200 мільйонів доларів США”, – йдеться у листі.

Зі свого боку, зазначили у Kathimerini, прем'єр-міністр Кіріакіс Міцотакіс у своїй заяві говорить про "важливий день" для національної оборони та дипломатії Греції.

Крім того, прем'єр-міністр наголошує, що лист, який він отримав від глави американської дипломатії Ентоні Блінкена, підкреслює та закріплює глибину греко-американських відносин, тоді як Греція офіційно на шляху до придбання до 40 літаків F-35.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США готують стратегію підтримки України, яка не наголошує на звільненні територій.