“Безпросвітна сірість і вогкість розбавляться сонечком”, – синоптикиня надала прогноз погоди на понеділок

“Безпросвітна сірість і вогкість розбавляться сонечком”, – синоптикиня надала прогноз погоди на понеділок

У понеділок, 29 січня, в Україні очікується суха, подекуди сонячна погода з невеликим вітром.

Такий прогноз надала синоптикиня Наталка Діденко.

“Схоже, що з понеділка оця безпросвітна сірість і вогкість розбавляться подекуди сонечком. Антициклон на ім'я Enno організує суху і значною мірою сонячну погоду в більшості країн Європи на континенті. Карта. Антициклон - це не лише відсутність опадів, а й мала вірогідність сильного вітру. Тому завтра, 29-го січня, практично повсюди буде сухо, можливо навіть із сонечком та спокійним невеликим вітром”, – написала вона у Facebook.

За її прогнозами, температура повітря найближчої ночі до -2-7 градусів, на півдні близько нуля, завтра вдень від 3 морозу до 3 тепла.

У Києві понеділок обіцяє бути без опадів, із паузами в хмарах, через які виглядатиме сонце. Вночі до -5 градусів, завтра вдень очікується 0-2 градуси морозу.

Також Діденко зазначила, що найближчими днями передбачається свіжа погода, без опадів, а з початку лютого потепліє та знову з'являться опади.

Надалі ще будуть похолодання.

Український гідрометцентр надав такий прогноз на 29 січня: вночі у південно-східних областях та в Карпатах, вдень в Криму невеликий сніг та мокрий сніг, на решті території без опадів.

У західних та північних областях вночі та вранці місцями туман.

На дорогах, крім південної частини країни, місцями ожеледиця.

Вітер північний, північно-східний 7-12 м/с, у західних та північних областях змінних напрямків, 3-8 м/с.

Температура вночі 2-7° морозу, у південній частині, вдень в Україні від 3° морозу до 2° тепла, на Закарпатті 0-5° тепла.