Зрадниця Силкіна отримала ще одну підозру

Зрадниця Силкіна отримала ще одну підозру

За матеріалами СБУ підозру в колабораційній діяльності отримали мешканці Луганщини, які у результаті псевдовиборів увійшли до складу «советов муниципальных округов», незаконно створених загарбниками на Луганщині. Серед фігурантів – заступниця окупаційного мера Сєвєродонецька Яна Силкіна.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

За інформацією, Силкіна до повномасштабного російського вторгнення очолювала один зі структурних підрозділів Сєвєроднецької ВЦА. Після псевдовиборів 2023 року вона обійняла посаду «председателя совета городского округа город Северодонецк лнр».

Ще один зрадник – ексголова Сватівської РДА, колишній «регіонал» Валерій Честних.
Чиновник наразі є «заместителем председателя совета Сватовского муниципального округа».

Також правоохоронці задокументували протиправну діяльність 15 «депутатів» створених окупантами «советов» Білокуракинського, Сватівського, Троїцького, Старобільського, Новоайдарського, Марківського, Свердловського «муниципальных округов».

Майже усі вони представляють у незаконних владних структурах партію путіна «Единая россия».

Їм повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про підозру окупаційним керівникам Сєвєродонецька, серед яких є і Яна Силкіна, у систематичних проведеннях в окупованому місті масових та інформаційно-пропагандистських заходів політичного характеру на підтримку агресії рф проти України.