У Японії рівень підтримки України становить 82% і майже не падав протягом двох років

У Японії рівень підтримки України становить 82% і майже не падав протягом двох років

Рівень підтримки України у Японії протягом двох років не падав нижче 73% і зазвичай становив 80-82%, при цьому 93% японців негативно ставляться до росії.

Про це заявив посол України у Японії Сергій Корсунський, повідомляє "Медіацентр Україна".

Згідно з даними опитування, проведеного урядом Японії, 93% громадян негативно ставляться до росії в контексті війни, яку вона розв’язала проти України.

"Протягом двох років ніколи рівень підтримки України в Японії не знижувався нижче 75%, а зазвичай опитування показують 80-82%. Тільки зараз, нещодавно уряд провів спеціальне опитування в Японії стосовно ставлення до росії. І я можу сказати, що 93% японців негативно ставляться до росії, розуміючи, що вона робить в Україні. І ця цифра зросла, порівняно навіть з 2022 роком", – зазначив Корсунський.

На сьогодні, сказав він, ці показники є дуже важливими, оскільки багато років відносини Японії з росією були досить щільними, однак зараз, наголосив він, всього цього вже практично не існує.

"Такі опитування показують, що в японському суспільстві дуже чітко розуміють, хто є хто, і це не може змінитися ні за яких умов... Японці неймовірно вражені нашою стійкістю і саме тому ця підтримка існує", - додав він.

Нагадаємо, Японія планує надати Україні технологію виробництва біопалива для підтримки зусиль з відновлення країни.

Очікується, що японські фірми погодяться надати технологію виробництва відновлюваної енергії та відповідне обладнання на японсько-українській конференції сприяння економічній реконструкції, яка відбудеться 19 лютого.

Наприкінці 2023 року Японія вперше за дев'ять років обмежень переглянула свої інструкції щодо експорту зброї. Країна готується відправити до США ракети протиповітряної оборони Patriot.