У США двопартійна угода, де міститься 60 млрд для України, знову "близька до краху", — WP

У США двопартійна угода, де міститься 60 млрд для України, знову "близька до краху", — WP

У Конгресі США двопартійна угода, яка містить прикордонні реформи, фінансування для України та Ізраїлю, "близька до краху".

Про це пише Washington Post.

Видання зазначає, що це з'ясувалося у понеділок, 5 лютого, після того, як спікер Палати представників Майк Джонсон назвав угоду "мертвою", колишній президент Дональд Трамп "напав" на головного учасника переговорів щодо угоди від Республіканської партії, а керівництво республіканців у Сенаті заявило, що, ймовірно, проголосує проти цього пакету у середу, 7 лютого.

Двопартійна угода, яка являє собою законопроект на $118 млрд, який включає $60 млрд на допомогу Україні, а також радикальні зміни у міграційній політиці США, була оприлюднена у неділю ввечері, 4 лютого, після місяців переговорів.

Після закритої зустрічі сенаторів-республіканців у понеділок, 5 лютого, увечері головний учасник переговорів щодо угоди від Республіканської партії сенатор Джеймс Ленкфорд сказав, що він вважає, що республіканці, швидше за все, об’єднаються, щоб заблокувати закон у Сенаті у середу — і що він сам може навіть проголосувати проти нього.

Деякі сенатори-республіканці, у тому числі Ленкфорд, заявили, що на конференції обговорювалося питання про те, чи знадобиться їм більше часу для розгляду поправок до законопроекту після блокування голосування.

WP зазначає, що досягнення консенсусу щодо зміни законопроекту найближчим часом виглядає малоймовірним.

Нагадаємо, 5 лютого спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що не ставитиме на голосування законопроєкт про безпеку кордонів на суму в 118 мільярдів доларів. Йдеться про угоду, яка також передбачає допомогу для України та Ізраїлю. 

Джонсон заявив, що “якщо цей законопроєкт дійде до Палати представників, він буде мертвим по прибуттю”.