Шольц описав, чим обернеться перемога росії: "Це не лише кінець України"

Шольц описав, чим обернеться перемога росії: "Це не лише кінець України"

Перемога росії в Україні означала б не лише кінець України як вільної, демократичної та незалежної держави, але й кардинально змінила б обличчя Європи. Це завдало б серйозного удару ліберальному світовому порядку.

Про це у своїй статті для WSJ написав канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Він підкреслив, що "жорстока спроба росії вкрасти територію силою може послужити планом для інших авторитарних лідерів по всьому світу".

"Більше країн ризикуватимуть стати жертвою хижака, який знаходиться поблизу", - додав Шольц.

"Наше повідомлення чітке: ми маємо зробити все можливе, щоб не допустити перемоги росії. Якщо ми цього не зробимо, незабаром ми можемо прокинутися у світі, ще більш нестабільному, загрозливому та непередбачуваному, ніж це було під час холодної війни. Попри нашу підтримку, незабаром Україна може зіткнутися з серйозною нестачею зброї та боєприпасів. Деякі фінансові зобов'язання вже закінчилися, а інші потребують продовження. Довгострокові наслідки та вартість неспроможності зупинити агресію путіна затьмарять будь-які інвестиції, які ми робимо зараз", - підкреслив Шольц.

Він нагадав, що Європейський Союз та його країни-члени були найбільшою фінансовою підтримкою України, надавши понад $91 млрд з 2022 року.

"За ними йдуть США та Німеччина. Військова підтримка Німеччини поступається лише Америці", - вважає Шольц.

Нагадаємо, Bloomberg писав, що на початку 2024 року країни Європейського Союзу, включаючи Німеччину та Францію, дедалі частіше звинувачують одна одну в тому, що вони не надали Україні достатньо зброї. Франція зокрема, звинувачувала Німеччину у тому, що вона не передає Україні свої далекобійні ракети Taurus.

Бундестаг Федеративної республіки Німеччина схвалив федеральний бюджет на 2024 рік, у якому на військову допомогу Україні в документі передбачені близько 7,6 млрд євро.