Такер Карлсон про інтерв'ю з путіним: "Мені знадобиться рік, щоб вирішити, що це було"

Такер Карлсон про інтерв'ю з путіним: "Мені знадобиться рік, щоб вирішити, що це було"

Колишній ведучий Fox News Такер Карлсон провів більшу частину свого двогодинного інтерв’ю з президентом росії володимиром путіним мовчки або виглядаючи збентеженим. 

Про це пише The Washington post, аналізуючи розмову між Такером і путіним, а також зазначаючи, що путін в інтерв'ю домінував і не давав Такеру ставити питання.

Ввечері 8 лютого Карлсон на своєму сайті опублікував відео, яке зняв одразу після розмови з путіним. Воно доступне тільки підписникам, але WP розшифрував те, що сказав Карлсон у позолоченому передпокої Кремлівського палацу.

Карлсон сказав, що початок інтерв'ю застав його зненацька: "Надзвичайно докладна історія сягає 9 століття росії".

"Я не зовсім впевнений, що думаю про інтерв'ю. … Мені знадобиться рік, щоб вирішити, що це було" - сказав Карлсон у відео, опублікованому на його сайті. "путін не той, хто багато дає інтерв'ю. Він не вміє пояснюватися. … Але він явно проводить багато часу у світі, де йому не треба пояснюватися".

WP звернув увагу, що Карлсон провів більшу частину інтерв’ю мовчки або виглядав збентеженим.

"Він не поставив жодного запитання про атаки росії на цивільні райони чи критичну інфраструктуру в Україні, в результаті яких загинули тисячі людей. Не було жодної згадки про звинувачення російського лідера у військових злочинах чи примусову депортацію українських дітей. Також не було запитань про масштабні політичні репресії у росії проти критиків путіна чи тривалі тюремні ув’язнення простих росіян, які влаштовували антивоєнні протести. Замість цього Карлсон ставив дедалі більш езотеричні запитання — зокрема, чи може будь-який світовий лідер бути справжнім християнином", - зазначає видання.

У кілька моментів, коли Карлсон намагався втрутитися у відповідь, він отримав відсіч з боку путіна.

"Під кінець розмови було зрозуміло, що путін не має наміру припиняти жорстоку війну проти України. Але Карлсон, якого минулого року звільнили з Fox, здавалося, готовий був здатися. путін запропонував продовжити розмову. Карлсон, який, очевидно, був виснажений довготривалими теоріями змови російського лідера та образами на Захід, подякував йому та припинив свою роботу. Це виглядало зовсім не таким медійним переворотом, який він рекламував", - пише WP.

Нагадаємо, російський диктатор володимир путін дав двогодинне інтерв'ю американському пропагандисту Такеру Карлсону, якого Дональд Трамп у разі перемоги на виборах президента США, може призначити віцепрезидентом.

Абсолютно більшу частину часу путін присвятив спотворенню історії України і української державності, виправдовував напад на Україну тезою про "один народ" і звинувачував Захід у "держперевороті в Україні" у 2014 році.

Читайте також: В Україні спростували заяви путіна в інтерв'ю Такеру Карлсону: "Дві години брехні"