Уряд оновив перелік товарів із пріоритетом чи особливим режимиом зберігання при перетині кордону

Уряд оновив перелік товарів із пріоритетом чи особливим режимиом зберігання при перетині кордону

Уряд України оновив перелік товарів у єЧерзі, які мають пріоритет при перетині кордону або потребують особливого режиму зберігання. Зазначено, що до переліку цих товарів додали компоненти крові та лікарські засоби.

Про це повідомила пресслужба Укртрансбезпеки.

“За дорученням Міністерства відновлення розробники проєкту єЧерга внесли до системи оновлений перелік товарів, які мають пріоритет при перетині кордону або потребують особливого режиму зберігання У переліку кодів УКТЗЕД з'явились компоненти крові та лікарські засоби”, — йдеться у дописі.

Зазначається, що для включення в перелік коду УКТЗЕД необхідно:

  • Звернутись до профільної асоціації виробників таких товарів.
  • Профільна асоціація передає таку інформацію вищому органу виконавчої влади, який формує та реалізує державну політику у відповідній сфері.
  • За ініціативою такого органу уряд може ухвалити рішення про розширення переліку кодів товарів, які включені до переліку.

Також повідомляється, що відповідне рішення міститься у Постанові КМУ від 2 лютого 2024 р. № 113.

Що таке єЧерга

єЧерга - це електронна черга перетину кордону на міжнародних автомобільних пунктах пропуску.

Вона стартувала 8 травня 2023 року на 16 пунктах пропуску Зареєструватись можна на сайті echerha.gov.uaабо в у відповідному мобільному застосунку.

З середини травня 2023 року перетин кордону для вантажівок можливий лише за записом в електронній черзі.

Нагадаємо, що речник ДПСУ розповів про ситуацію на українсько-польському кордоні. Зазначено, що польські протестувальники наразі блокують два пункти пропуски на кордоні з Україною.