Reuters стверджує, що путін пропонував США заморозити війну в Україні: у Кремлі відповіли

Reuters стверджує, що путін пропонував США заморозити війну в Україні: у Кремлі відповіли

Агенція Reuters оприлюднила інформацію про те, що російський диктатор володимир путін через посередників пропонував США припинити вогонь в Україні для заморожування війни. У Кремлі це заперечують.

Reuters, з посиланням на три російські джерела, стверджує, що США відхилили пропозицію путіна.

"США заперечили будь-які офіційні контакти та заявили, що Вашингтон не братиме участі в переговорах без участі України. путін у 2023 році публічно та приватно через посередників, у тому числі через арабських партнерів Москви на Близькому Сході та інших, надсилав Вашингтону сигнали про те, що він готовий розглянути припинення вогню в Україні. путін пропонував заморозити конфлікт на нинішніх лініях і не бажав поступатися українською територією, контрольованою росією", - стверджує видання і додає, що деякі чиновники у Кремлі вважали цю пропозицію найкращим шляхом до певного миру.

"Ні, це не правда", - так речник путіна Дмитро Пєсков прокоментував публікацію Reuters, пише "Медуза".

"Контакти з американцями закінчилися нічим", — повідомило Reuters високопоставлене російське джерело, обізнане з дискусіями наприкінці 2023 і на початку 2024 років, на умовах анонімності через делікатність ситуації.

Друге російське джерело, знайоме з контактами, повідомило Reuters, що американці через посередників сказали Москві, що не будуть обговорювати можливе припинення вогню без участі України, тому контакти закінчилися провалом.

Нагадаємо, путін дав двогодинне інтерв'ю американському пропагандисту Такеру Карлсону, якого Дональд Трамп у разі перемоги на виборах президента США, може призначити віцепрезидентом.

путін заявив, що хоче завершити війну в Україні за допомогою переговорів, але поскаржився, що президент Володимир Зеленський відмовився від цього. Також путін пригадав домовленості у Стамбулі, які ніби-то досягли переговорні групи України і росії навесні 2022 року.