Столтенберг назвав втрати росії у Чорному морі "великою перемогою України"

Столтенберг назвав втрати росії у Чорному морі "великою перемогою України"

Керівник НАТО Йенс Столтенберг назвав "великими" нещодавні досягнення України в Чорному морі після того, як Київ заявив, що знищив ще один російський військовий корабель.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Українцям вдалося завдати великих втрат Чорноморському флоту Росії. Їм вдалося витіснити флот Росії із західної частини Чорного моря. І це велике досягнення та велика перемога для українців", – сказав Столтенберг, відповідаючи на питання журналістів щодо потоплення російського десантного корабля "Цезарь Куніков".

Він додав, що наразі фактично експорт зерна з України відбувається "навіть без угоди з рф, тож це свідчить про навички та компетенцію ЗСУ".

Нагадаємо, у ніч проти 14 лютого Збройні сили України спільно з підрозділами ГУР Міноборони знищили великий російський десантний корабель "Цезар Куніков".

ГУР повідомило подробиці операції: успішну місію здійснили спецпризначенці "Групи 13" ГУР МО України і атакували судно ударними морськими дронами “Magura V5” біля берегів тимчасово окупованого Криму неподалік міста Алупка. Корабель міг вміщати 87 членів екіпажу на борту. Пошуково-рятувальна операція окупантів успіху не мала.