У Бєлгороді, звідки запускають ракети по Харкову, повідомляють про обстріл і загиблих

У Бєлгороді, звідки запускають ракети по Харкову, повідомляють про обстріл і чотирьох загиблих

У російському Бєлгороді вранці, 15 лютого, повідомляють про обстріл і загиблих цивільних.

Про це пишуть місцеві пабліки. Водночас Повітряні сили ЗСУ об 11:21 повідомили про пуски балістичних ракет по Харкову з Бєлгородської області.

Telegram-канал 112 повідомляє про чотирьох загиблих, "База" пише про 10 постраждалих. За інформацією каналу, ушкодження отримав один із торгових центрів та будинки у приватному секторі. Також було попадання стадіоном школи.

Telegram-канал Shot також повідомляє про 10 поранених, з яких троє перебувають у тяжкому стані. За цими даними загиблі двоє чоловіків і дві жінки, вони були у торговому центрі.

У Telegram-каналі губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова йдеться, що у Бєлгороді та Бєлгородському районі запущено сирену ракетної небезпеки.

Гладков радить цивільним не підходити до вікон і сховатися у приміщеннях без вікон із суцільними стінами, або спуститися в укриття.

Пізніше він повідомив офіційну інформацію щодо кількості загиблих - їх п'ять і 18 поранені.

Зазначимо, Генштаб ЗСУ неодноразово заявляв, що не обстрілює цивільні об'єкти в рф, пошкодження таких об'єктів може бути результатом роботи російської ППО.

Міноборони рф повідомило, що 14 реактивних снарядів знищили над територією Бєлгородської області.

Нагадаємо, вранці 15 лютого росія здійснила черговий ракетний обстріл України зі стратегічної авіації. Є влучання і постраждалі у Львові, також є постраждалі на Хмельниччині, на Київщині від ракети утворилася величезна вирва.

Повітряні сили повідомили, що рф атакувала Україну 26 ракетами, але збити вдалося тільки 13.

Крім того, армія рф вночі завдала ракетного удару по місту Чугуїв Харківської області, загинули чотири жінки.

Повністю зруйновано житловий будинок та частково зруйновані 3 поряд розташовані приватні будинки. У 7 будинках пошкоджено скління вікон та дахи.