Ердоган не полишає надії стати посередником між росією та Україною

Ердоган не полишає надії стати посередником між росією та Україною

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган висловив свою постійну готовність виступати посередником між росією та Україною для встановлення "справедливого миру між двома країнами".

Про це повідомляє APA.

"Ми неодноразово збирали сторони у Туреччині. Ми можемо зробити це знову та відкрити двері до миру через орієнтоване на рішення і процес управління, вільне від зовнішнього впливу", – сказав Ердоган.

"На наших зустрічах як з президентом путіним, так і з президентом Зеленським ми продовжуємо наші зусилля в цьому прагненні", - додав він.

Нагадаємо, резидент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган восени зустрічався з російським диктатором володимиром путіним у Сочі. Вони обговорювали і Україну і зерновий коридор, але результатів ці перемовини не мали.

6 лютого була анонсована поїздка путіна у Туреччину, яка є країною НАТО. Це був би перший візит путіна до країни-члена НАТО після повномасштабного вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року. Планувалося, що путін приїде в Анкару 12 лютого, але згодом стало відомо, що дата перенесена.