“Це з розряду казочок нереальних”, – Лисогор про заяви окупантів відновлення Сєвєродонецького “Азоту”

“Це з розряду казочок нереальних”, – Лисогор про заяви окупантів відновлення Сєвєродонецького “Азоту”

Про відновлення росіянами Сєвєродонецького "Азоту" мова не йде – вони розуміють, що власноруч знищили більшість потужностей.

Про це в ефірі “Новин Донбасу” повідомив керівник Луганської ОВА Артем Лисогор.

“Особисто перебував тоді й в Сєвєродонецьку, і в Лисичанську. Я пам’ятаю ті удари по “Азоту”, коли вони влучили в цистерну з хімікатами, й пам’ятаю той вибух. Пам’ятаю прекрасно, як в “Азоті” всі труби надверхні, які йшли на поверхні, їх просто знесло.
Про відновлення заводу при тій кількості, яку вони туди влупили своїми військовими силами, мова взагалі я не знаю, як має йти”, – розповів він.

Лисогор також пояснив, що "Азот" – один з найбільших промислових споживачів електроенергії в регіоні. Окупанти зруйнували енергосистему навколо, тож заживлювати хімічне об'єднання нічим.

“Зрозуміло, що там є щось вціліле, але друге питання у мене виникає досить просте, відповідь на яке я не знаходжу: якщо ви не можете заживити місто Сєвєродонецьк, то як можна заживити найбільш енергоємне підприємство на Луганщині, щоб воно працювало. Це з розряду казочок нереальних. Максимум зроблять якісь склади, дай Бог, щоб не військові, на цьому все і закінчиться”, – підсумував керівник ЛОВА.

Нагадаємо, раніше окупанти заявляли, що створюють умови для швидкого запуску у майбутньому містоутворюючого хімпідприємства “Азот” у Сєвєродонецьку.