«Вершина цинізму» та «Плата за проїзд у закрите місто». Власенко прокоментував екскурсії Попасною

«Вершина цинізму» та «Плата за проїзд у закрите місто». Власенко прокоментував екскурсії Попасною

У зруйнованій росіянами Попасній, де залишилося близько 200 цивільних, загарбники влаштовують платні екскурсії. Голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко назвав це вершиною цинізму.

Про це йшлося у телемарафоні.

Зокрема, з рф туди приїздять блогери, які знімають залишки будинків на відео, а також художники.

«Там місцевих мешканців проживає дві сотні. В цілому це місто-фортеця сьогодні, тилова база окупаційних військ. Раніше це були «вагнера», зараз, мабуть, якісь регулярні війська. Я думаю, що декілька тисяч російських військових на сьогодні перебуває саме в Попасній. З одного боку, це така вершина цинізму окупаційної влади й військових російських, які подають такі новини, а з іншого – я думаю, це плата за проїзд в закрите місто, щоб людина зайвого не побачила та потім не розповідала. Але є такі гастролери, які приїжджають, знімають ролики, якісь блогери, якісь художники», - зазначив Власенко.

У Сєвєродонецьку тим часом, за його словами, вирує «політичне» життя. Готуються до виборів.
«Сєвєродонецьк став центром пропаганди», - каже Власенко.

Зараз окупаційна влада намагається якось відновити міста, за словам очільника РДА.

«Відновлювальні роботи проводжуються, скажімо так. Успіхи перемінні. Якщо у Сєвєродонецьку ситуація більш-менш нормальна з цим, з темпами відновлення, то в Лисичанську та Рубіжному ситуація в цьому сенсі погана. Люди у більшості випадків залишаються без опалення і без води, Кремінна – і без світла», - каже Власенко.

До виборів якихось суттєвих заходів з мобілізації поки не відбувається, каже Власенко. Але в подальшому, на думку чиновника, вона посилиться. Зараз формуються бази.

Нагадаємо, окупанти влаштовують платні екскурсії до зруйнованої Попасної.