ЗМІ: США розглядають надання Україні далекобійних ракет ATACMS для ударів по Криму

ЗМІ: США розглядають надання Україні далекобійних ракет ATACMS для ударів по Криму

Адміністрація Джо Байдена розглядає можливість надання Україні далекобійних ракет ATACMS для ударів по окупованому Криму.

Про це повідомляє NBC News.

За словами двох американських чиновників, адміністрація Байдена працює над наданням Україні нових потужних балістичних ракет великої дальності.

Зазначено, що наприкінці минулого року США почали постачати в Україну армійські тактичні ракетні системи, відомі як ATACMS, але поки що вони постачали лише старі ATACMS середньої дальності. Зараз США схиляються до відправлення версії ракети більшого радіуса дії. За словами офіційних осіб, це дозволить Україні завдати удару далі всередині контрольованого Росією Кримського півострова.

Повідомляється, що фінансування США для поставок зброї в Україну залишається невизначеним через супротив колишнього президента Дональда Трампа та його союзників-республіканців у Конгресі. Минулого тижня Сенат ухвалив пакет іноземної допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 мільярдів доларів. Але незрозуміло, чи проголосує Палата представників, контрольована Республіканською партією, за цей захід.

За словами двох американських чиновників, якщо Конгрес схвалить збільшення фінансування для України, США можуть включити ATACMS великої дальності в один із перших пакетів військової допомоги.У США також є боєприпаси та артилерія, які готові негайно надіслати в Україну, якщо фінансування буде схвалено.

Нагадаємо, що речниця Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що республіканці, які блокують законопроєкт про додаткове фінансування потреб національної безпеки, виступають проти оборонно-промислового комплексу США та стають на бік путіна.