Якщо Конгрес не виділить $60 млрд, Україні доведеться робити вибір, — Пентагон

Якщо Конгрес не виділить $60 млрд, Україні доведеться робити вибір, — Пентагон

У Пентагоні кажуть, що якщо Конгрес США не затвердить виділення Україні пакету допомоги на $60 млрд, то їй доведеться зробити вибір, які міста ЗСУ будуть утримувати.

Про це на брифінгу заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

Вона додала, що "Авдіївка — це було стратегічне відведення, яке Україна здійснила, щоб зберегти свою власну артилерію та боєприпаси".

"Дивіться, якщо ми не отримаємо більше, якщо ми не отримаємо додаткову (допомогу), якщо ми не отримаємо необхідного фінансування, ми не зможемо надати ці критично важливі пакети КПК, і Україні доведеться зробити вибір і прийняти рішення щодо того, які міста вони можуть утримувати з тим, що мають, і які партнери можуть продовжувати постачати їм (озброєння)", - зазначила Сінгх.

Вона підкреслила, що не може передбачити, яке саме рішення ухвалить Україна.

"Я не можу передбачити. Це насправді рішення українців. Але очевидно, що вони ведуть важливу боротьбу за своє... за своє життя, за свою країну, і тому ви чули, як я сказала у дуже різких виразах, ось чому нам негайно потрібна додаткова програма. І ми це говоримо і б’ємо на сполох з жовтня", - додала Сінгх.

Нагадаємо, Сенат США проголосував за законопроєкт, який передбачає виділення Україні $60 млрд, але щоб він став чинним, необхідне схвалення у Палаті представників, а також підпис президента США. 

Палата представників пішла на канікули до кінця лютого і не розглянула документ.