У Великій Британії вкрали форму для українських військових

У Великій Британії вкрали форму для українських військових

У Великій Британії під час транспортування з Нідерландів викрали військовий одяг та спорядження для українських військових, які проходять навчання у Сполученому Королівстві.

Минулого тижня товари викрали з цивільної вантажівки, яка їх перевозила, повідомляє міноборони Нідерландів.

"Пограбування сталося під час нічної зупинки у Великій Британії. Розрізано тент вантажного відділення вантажівки. Згодом її частково спорожнили. Місцева поліція розслідує крадіжку", - йдеться у повідомленні.

Відомство нагадує, що українські військові проходять військовий вишкіл у Великій Британії в рамках операції Interflex. Сприяють цьому й голландські солдати.

Нагадаємо, в ЗСУ повідомляли, що до підготовки українських військовослужбовців за кордоном залучена коаліція з 34 держав. Це - Сполучені Штати Америки, Велика Британія, більшість країн Європейського Союзу, Канада, Норвегія, Австралія, Косово, Північна Македонія, Грузія, Молдова та Албанія. До складу EUMAM (Місія Європейського Союзу з військової допомоги Україні — ред.) не входять Угорщина, Австрія, Хорватія, але їхні інструктори також беруть участь у підготовці.

На території цих країн з початку широкомасштабного вторгнення підготовлено близько 170 штабів та підрозділів різних рівнів з-поміж новостворених бригад.