"Було б краще, якби росії не існувало", — президент Польщі Дуда

"Було б краще, якби росії не існувало", — президент Польщі Дуда

"Для Польщі було б краще, якби росії не існувало", заявив Анджей Дуда в інтерв'ю французькому телебаченню.

Дуда дав інтерв'ю під час візиту до Парижа, де брав участь у зустрічі лідерів ЄС і НАТО щодо України, повідомляє "Польське радіо 24".

В інтерв'ю президента Польщі запитали, чи хоче він розпаду росії.

"З точки зору Польщі та з огляду на нашу історію, було б найкраще, якби росії не було", – сказав Дуда.

Він зазначив, що перед обличчям російської загрози Європа повинна покладатися на НАТО, власний захист і європейську солідарність. Він заявив, що найефективнішим засобом стримування буде ядерна зброя.

"Концепція президента Еммануеля Макрона щодо включення європейської частини НАТО під ядерну парасольку є дуже важливим голосом у поточній дискусії, яку ми в Польщі сприймаємо абсолютно позитивно", – сказав Дуда.

Нагадаємо, російський диктатор володимир путін в інтерв'ю американському пропагандисту Такеру Карлсону фактично звинуватив Польщу у провокуванні початку Другої світової війни.

путін сказав, що поляки нібито змусили Гітлера почати Другу світову війну через відмову Варшави віддати Німеччині місто Гданськ.

"Чому почалася війна 1 вересня 1939 року саме з Польщі? Вона виявилася незговірливою. Гітлеру нічого не залишалося при реалізації його планів — почати саме з Польщі", - сказав путін.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський відреагував на цю заяву, сказавши, що у Польщі "звикли до параноїдальних виправдань вторгнення росії в Україну у 2022 році".