Біглий міністр часів Януковича став «інвестором» у вугільну промисловість окупованої Луганщини

Біглий міністр часів Януковича став «інвестором» у вугільну промисловість окупованої Луганщини

Окупаційна влада Луганщини передала майно шахти «Білоріченська», ГЗФ «Білоріченська» та ВП «Краснодонське вантажно-транспортне управління» в оренду фірмі, до якої причетний колишній міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.

Про це йдеться у повідомленні окупаційних змі.

За інформацією пропагандистів, зазначені підприємства орендувала АО «Промышленная группа «Родина», а колишній український високопосадовець - один з її акціонерів.

Повідомляється також, що днями Клименко зустрівся з трудовими колективами шахти «Білоріченська», ГЗФ «Білоріченська» та ВП «Краснодонське вантажно-транспортне управління», на якому розповідав про «інвестиційні плани». Окупанти поширили відповідні фото.

Раніше окупаційні змі заявляли, що станом на 20 лютого уряди рф та самопроголошених «республік» погодили перших чотирьох «інвесторів», які візьмуть в управління 11 вугледобувних підприємств на окупованих територіях Луганщини та Донеччини.

Окрім «Родины», договори оренди нібито вже підписані з ООО «Торговый дом «Донские угли». В управління цій фірмі мають відійти шахти «Самсонівська-Західна», «Довжанськая-Капітальна», «Комсомольска», ім. Вахрушева та ім. Фрунзе.

Ексміністр доходів і зборів часів президента Януковича Олександр Клименко виїхав до росії у 2014-му році та відтоді не повертався в Україну. Українські правоохоронці підозрювали Клименка в участі у «злочинній організації» Януковича та створенні «податкових майданчиків» (конвертцентрів) для незаконної мінімізації бізнесом податків і переведення грошей у готівку. Через що бюджет, за версією слідства, недоотримав понад сто мільярдів гривень.

Нагадаємо, росіянам «за безцінь» віддають перспективні шахти.