Франція може надіслати в Україну свої війська для служби у складі ППО або в обороні кордонів

Франція може надіслати в Україну свої війська для служби у складі ППО або в обороні кордонів

Французські солдати в Україні могли б бути задіяними у протиповітряній обороні, або в обороні кордонів, але не на фронті. 

Про це заявив прем’єр-міністр Франції Габріель Аттал під час запитань в уряді, повідомляє Public Senat.

"Я абсолютно переконаний, ніхто тут не міг прийняти перспективу перемоги росії у цій війні, тому що за Україною ми", — сказав Аттал. Він підкреслив, що "росія змінила свою позицію. Вона стала жорсткішою в контексті цього конфлікту, а також щодо нас, Франції та її союзників, завдяки "поширенню неправдивої інформації, щоб нас отруїти за допомогою кібератак".

Атталь попередив: "Реальність така, що росія є прямою та безпосередньою загрозою для Франції на всіх рівнях".

Стосовно питання про направлення в Україну сухопутних військ Габріель Аттал нагадує, що конференція по Україні, яка зібрала 27 країн-членів Євросоюзу, дійшла висновку про необхідність "йти далі щодо можливостей постачання військової техніки в Україну".

Атталь пом’якшив значення слів президента Франції Еммануеля Макрона. "Коли ми говоримо про французьких солдатів, ми цілком можемо говорити про солдатів, які проводять навчання, оборону "земля-повітря" або оборону певної кількості кордонів", — пояснив Атталь.

Нагадаємо, напередодні президент Макрон не виключив, що західні сухопутні війська можуть бути задіяні в Україні.

Міністр іноземних справ Франції Стефан Сежурне зазначив, що західні військові могли б брати участь у "спеціальних операціях" на території України, не вступаючи при цьому в бойові дії.

"Іншими словами, жодних солдатів, які воюють безпосередньо на фронті", - додав він.