У ЛОВА розповіли, які послуги надаватиме Центр реабілітації Лисичанської лікарні у Дніпрі

У ЛОВА розповіли, які послуги надаватиме Центр реабілітації Лисичанської лікарні у Дніпрі

У Дніпрі 1 березня відкрили Центр медичної реабілітації Лисичанської багатопрофільної лікарні.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

У медзакладі надаватимуть послуги військовим та ВПО. Функціонуватиме стаціонарне відділення на 20 ліжок.

«Сьогодні наші військові отримують травми, після яких вкрай складно відновлюватися – це й контузії, й втрата кінцівок, й порушення опорно-рухової системи. Тут надаватимуться комплексно всі ці послуги: від відновлення когнітивних навичок до роботи психологів та адмінпослуг», – розповів начальник військової адміністрації Артем Лисогор.

За інформацією ЛОВА, заклад повністю адаптували для потреб маломобільних людей. Там є сучасне інтерактивне обладнання. Зокрема – реабілітаційні системи для тренування верхніх та нижніх кінцівок, а також м’язів спини, бруси для відновлення навичок ходьби з перешкодами, доріжки для реабілітації, стельовий підйомник, інноваційний роботизований екзоскелет.

  

«Вартість обладнання - близько 25 мільйонів гривень», – поінформували в обласній адміністрації. 

Також у медзакладі індивідуально надаватимуть послуги психологічної допомоги дорослим і дітям. Консультуватимуть невропатолог, кардіолог та лікар з УЗД. Перелік медпослуг обіцяють розширити. У перспективі – відкриття постінсультного відділення.

У Центрі, крім того, створили робоче місце адміністратора Лисичанського ЦНАПу, який наразі надає 17 видів послуг. Налаштували сервіс «Я – ветеран», розрахований на всебічний інформаційний супровід, консультування з питань відновлення втрачених документів, оформлення статусу учасника бойових дій, пенсійного забезпечення, працевлаштування чи професійної перепідготовки, юридичної та правової допомоги. Скористатися послугами можуть військовослужбовці, а також члени їхніх родин.

Нагадаємо, Центр медичної реабілітації працюватиме за адресою: Дніпро, вул. Кедріна (Братів Горобців), 46.