Гуменюк пояснила причину масштабних руйнувань під час атаки по Одесі

Гуменюк пояснила причину масштабних руйнувань під час атаки по Одесі

У ніч на 2 березня під час атаки по Одесі, росія могла використати модифіковані дрони з посиленою бойовою частиною, що призвело до масштабних руйнувань.

Про це заявила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, останнім часом росіяни запускають дрони на дуже низьких висотах. Потім вони раптово підіймаються на ту висоту, з якої наноситься удар.

"Це певною мірою відводить від систем протиповітряної оборони, ускладнює їх виявлення та ускладнює нашу роботу по їхньому збиттю. Вони ідуть низько над рівнем моря і потім раптово підіймаються на ту висоту, з якої наноситься удар. Також ворог модифікує свої дрони, змінюючи двигуни, змінюючи бойову частину. Тому цілком імовірно, що могла бути посилена бойова частина. І у зв'язку із цим - такі руйнування", - пояснила Гуменюк.

Вона уточнила, що більше деталей вже встановить слідство й експертиза та відповідні фахівці

Наталія Гуменюк зазначила, що остання атака на Одещину була досить інтенсивною, зокрема протягом однієї години підрозділи ППО працювали дуже щільно по цілях, які заходили одночасно з різних напрямків. Переважно ворожі дрони заходили із напрямку Чорного моря, з подальшим потужним маневруванням, зокрема над об'єктами промисловості, припортової інфраструктури та серед житлових будинків".

Нагадаємо, що 2 березня Наталія Гуменюк також зробила заяву щодо зміни тактики застосування авіації росією.