У небі над Україною знизилась кількість російських літаків, - Ігнат

У небі над Україною знизилась кількість російських літаків, - Ігнат

Над Україною спостерігається зниження активності ворожої авіації, зокрема А-50 вже тиждень не з'являється поблизу українського кордону.

Про це повідомив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат для "Української правди".

Зазначається, що 3 березня у коментарі "УП" речник ПС Юрій Ігнат підтвердив, що окупанти зменшили використання літаків на різних напрямках. Це не вперше з початку війни, але наразі дані обставини є наслідком ефективної вогневої роботи Повітряних сил останнім часом.

Варто також додати, що з часу останнього збиття (23 лютого) поблизу кордонів України не з’являється російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50.

"Засоби протидії, надані Україні західними партнерами, демонструють свою ефективність. Про це свідчить кількість збитих літаків ворога за лютий. Актуальне завдання нині – убезпечити прифронтові території від використання противником керованих авіаційних бомб", - пояснив Ігнат.

Варто також додати, що командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у своїх соціальних мережах написав, що над тимчасово окупованою територією України немає авіації противника, а лише робота розвідувальних безпілотників.

Нагадаємо, що росія планує змінити тактику застосування авіації після втрати А-50.