Один з телеграм-каналів про Луганщину перевірятимуть правоохоронці

Один з телеграм-каналів про Луганщину перевірятимуть правоохоронці

У Луганській ОВА заявили про фейкову інформацію про Луганську область одного з телеграм-каналів. Його перевірять правоохоронці.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

«Вчергове один з регіональних телеграм-каналів було використано для дискредитації діяльності обласної влади. Матеріал, який містив недостовірну інформацію, швидко видалили. Напевно, автори зрозуміли, що зайшли занадто далеко. Але зі змістом посту на той момент вже встигли ознайомитися тисячі підписників і зробити певні висновки з інформації, яка, підкреслюю, не відповідає дійсності. Усьому є межа, із ситуацією стосовно появи чергового фейку розбиратимуться правоохоронці», – наголосив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Публікація стосувалася видачі у хабі для ВПО в Кропивницькому нібито неякісних продуктів.

Діяльність цього гуманітарного осередку координує Щастинська районна військова адміністрація. Її начальниця запевнила, що продемонстровані на відео продукти хабом не отримувалися і, відповідно, не видавалися луганським переселенцям.

«Перелік харчів, що надійшли до хабу, міститься в документах. Тому маємо черговий наклеп. Зі змістом опублікованого, а невдовзі видаленого матеріалу, можна ознайомитися на скріншотах – інтернет не вибачає помилок», – підсумував Лисогор.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов назвав три вимоги до інформаційних телеграм-каналів з огляду національної безпеки України.