ГУР назвало кількість загиблих російських моряків під час знищення корабля "Сергей Котов"

ГУР назвало кількість загиблих російських моряків під час знищення корабля "Сергей Котов"

Під час знищення російського патрульного корабля проєкту 22160 "Сергій Котов", загинули сім моряків і поранені щонайменше 27.

Про це повідомляє ГУР
 
"За уточненою інформацією, щонайменше 27 членів екіпажу знищеного поблизу Керченської протоки російського корабля "Сергій Котов" зазнали поранень різного ступеня тяжкості. Безповоротні втрати серед особового складу ворожого судна, за попередніми даними ― 7 моряків", - йдеться у повідомленні.

Що відомо про корабель "Сергій Котов"

Українські морські безпілотники “Magura V5” у ніч проти 5 березня уразили російський патрульний корабель проєкту 22160 "Сергій Котов". Корабель зазнав п’ять прямих влучань, пошкоджень корми, правого та лівого бортів. Вогневе ураження відбулось у територіальних водах України, неподалік Керченської протоки. Корабель не підлягає відновленню. За даними ВМС, він затонув. Вартість "Сергія Котова", за оцінками ГУР, становить 65 мільйонів доларів. 

"Сергій Котов", це корабель з проєкту 22160, його спустили на воду лише у 2021 році. Його аналоги "Василь Биков", "Дмитро Рогачов", "Павло Державін". Ці кораблі є носіями ракет "Калібр", якими рф обстрілює Україну.

Минулого року Україна вже атакувала корабель "Сергій Котов", він отримав значні пошкодження.