В Одесі кортеж Зеленського потрапив під ракетний обстріл, — ЗМІ

В Одесі кортеж Зеленського потрапив під ракетний обстріл, — ЗМІ

В Одесі кортеж Зеленського потрапив під обстріл. Сьогодні, 6 березня, Зеленський зустрічався в Одесі з прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом.

Про це пише грецьке видання Protothema.

"Кортеж президента України Володимира Зеленського, який знаходився за 150 метрів від місії Греції на чолі з прем’єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом, був обстріляний російською ракетою об 11:43 у середу", - повідомляє видання.

За даними Protothema, Міцотакіс прибув в Україну рано вранці, в умовах надзвичайної секретності, з метою залишитися на кілька годин, перш ніж відправитися в Бухарест на саміт ЄНП. Спочатку він відвідав прикордонну станцію, а потім зустрівся із Зеленським в Одеському порту.

"Потім в Одесі завили сирени, українська сторона говорила про запуск російської балістичної ракети. За даними місцевих ЗМІ, удар було завдано ракетою "Іскандер" або ракетою "Онікс". Офіційно жодних оголошень не було. Програма грецької місії продовжувалась у звичайному режимі", - йдеться у матеріалі.

Члени делегації відвідали музей Філікі Етайрія. Для Міцотакіса була проведена екскурсія по об’єкту, а також він відвідав Спасо-Преображенський собор, щоб дізнатися про поточні реставраційні роботи. 

"Зустріч Кіріакоса Міцотакіса та Володимира Зеленського пройшла у звичайному режимі, двоє лідерів провели прес-конференцію, яка не транслюватиметься в прямому ефірі з міркувань безпеки", - наголошує видання.

Міцотакіс знову наголосив, що Греція продовжить підтримувати Україну в межах своїх можливостей і без послаблення обороноздатності Греції. Водночас він підкреслив, що Греція підтримує європейську та євроатлантичну перспективу України.

"З безпекою прем'єр-міністра та грецької місії немає проблем", - заявили офіційні джерела в уряді. 

"7 канал Одеса" пише, що Зеленський прокоментував ракетний удар по Одесі під час його зустрічі з премʼєром Греції. За його словами, внаслідок влучання є загиблі та постраждалі.

Крім того, лідери  ушанували пам’ять жителів Одеси, які загинули 2 березня внаслідок влучання ворожого дрона у дев’ятиповерховий житловий будинок.

Нагадаємо, 2 березня російський дрон завдав удару по багатоповерхівці в Одесі і зруйнував під'їзд. Внаслідок цього загинуло 12 людей, серед яких п'ятеро дітей. Двом з дітей не було і року.