На Кіровоградщині відкрили дитячий будинок Лисичанської громади

На Кіровоградщині відкрили дитячий будинок Лисичанської громади

У Войнівці Кіровоградської області відкрили комунальний заклад «Малий груповий будинок «Світанок», створений Лисичанською громадою.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

У малому груповому будинку діти житимуть до досягнення ними 18 років, а у разі продовження навчання в закладах професійної або вищої освіти – до 23-річного віку.

Заклад розрахований на одночасне проживання не більше десяти осіб. Першими його мешканцями стали діти, позбавлені батьківського піклування, яких у лютому 2022 року евакуювали з Лисичанська до Львова. Це дві дівчинки (віком 13 і 15 років) та хлопчик (12 років). Наступним мешканцем стане чотирирічний малюк.

Життя та побут вихованців «Світанку» організовані як у звичайній сім’ї. Спільно з вихователями вони готують їжу, чергують, прибирають, навчаються раціонально розподіляти гроші, брати на себе зобов’язання та відповідальність, готуються до самостійного життя після повноліття.

Дітей вже влаштували до Войнівського ліцею. У позашкільний час вони відвідуватимуть гуртки, займатимуться спортом.

“Найважливіша відмінність Малого групового будиночку від інтернату – це індивідуальний підхід до дитини та робота фахівців, що відповідає її потребам та життєвій ситуації”, – зазначили у Луганській ОВА.

Усього для дітей працюють п’ятеро вихователів, фахівець з соціальної роботи, кухар та медсестра.

Нагадаємо, раніше Вінницький ліцей виділив приміщення для надання освітніх та інформаційних послуг дітям луганських переселенців.