“Від людей нічого не залежить”: Лисогор прогнозує, що путіну “намалюють” високу підтримку на Луганщині

“Від людей нічого не залежить”: Лисогор прогнозує, що путіну “намалюють” високу підтримку на Луганщині

Незалежно від того, яка буде реальна явка на окупованій Луганщині, можна буде побачити дуже високий відсоток підтримки путіна на виборах президента рф.

Таку думку в ефірі “Суспільне новини” висловив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

На питання ведучої, як людям на окупованій території безпечним чином уникнути участі у голосуванні, Лисогор відповів, що “від людей у цих псевдовиборах нічого не залежить”. За його словами, “цифри будуть намальовані ті, які потрібно”.

“Зрозуміло, що частина людей підуть на ці вибори. Але від них нічого не залежить. Тому що цифри ми вже бачили, як вони малювали. Звісно, максимально ухилятися від цього. Але ж ви розумієте, що на окупованій території це ризик для життя, для здоров’я громадян. Тому, я думаю, незалежно від того, яка буде явка, ми побачимо дуже високий відсоток явки й дуже високий процент підтримки путіна. Ми ж розуміємо, як такі механізми працюють”, - сказав Лисогор.

Керівник ЛОВА вважає, що росіяни застосують ті ж “вкиди”, як і на виборах 2023 року, коли мобільні групи виїжджали “грубо кажучи, на дім для того, щоб люди проголосували”.

“А потім ми будемо бачити явки у наших населених пунктах, які вже, грубо кажучи, не існують через те, що їх знищила росія, і загалом було там 20 хат, а голосувати будуть по 200 людей...Ми вже бачимо, що у деяких населених пунктах, у яких проживає за нашою інформацією, яку, звісно, перевіряють правоохоронні органи, до сотні людей, подаються (у списки - ред.) по тисячі”, - наголосив Лисогор.

“Тобто всі заходи, які для псевдоволевиявлення потрібно зробити, вони роблять”, - додав очільник Луганщини.

Нагадаємо, окупанти обіцяють пенсіонерам гроші за голосування на псевдовиборах.