Чехія зібрала кошти, аби купити 300 тис. снарядів для України

Чехія зібрала кошти, аби купити 300 тис. снарядів для України

Чехії вдалося зібрати кошти, аби закупити першу партію артилерійських снарядів для України.

Про це повідомив прем'єр Чехії Петр Фіала на сторінці в X.

"Велика подяка всім країнам, які до цього часу приєдналися до чеської ініціативи щодо закупівлі боєприпасів для України. Нам вдалося зібрати достатньо коштів, щоб закупити першу партію артилерійських снарядів у 300 тисяч одиниць. Однак наша ціль — зробити набагато більше!", - зазначив він.

Фіала наголосив, що на цьому чеська робота і допомога Україні не закінчуються.

"Ми продовжуємо шукати партнерів, щоб і надалі підтримувати Україну в її мужній боротьбі з російським агресором", - додав він.

Нагадаємо, 17 лютого під час Мюнхенської конференції з безпеки президент Чехії Петер Павел заявив, що його країна знайшла 800 тис. артилерійських снарядів для України, але на їх закупку необхідне фінансування..

"Ми знайшли півмільйона снарядів калібру 155 мм, і ще 300 тис. снарядів калібру 122 мм, які ми зможемо переправити за кілька тижнів, якщо знайдемо фінансування на це. Ми звернемося за цією допомогою до партнерів в США, Німеччині, Швеції", - повідомив Павел.

Вже 7 березня Павел підтвердив, що союзники України передали всю суму коштів, необхідну для передання їй 800 тис. артилерійських снарядів.