З бюджету Лисичанської громади захисникам та їхнім рідним призначили допомоги ще майже на мільйон

З бюджету Лисичанської громади захисникам та їхнім рідним призначили допомоги ще майже на мільйон

У Лисичанській міській військовій адміністрації захисникам і захисницям України та членам їхніх сімей надали допомогу на 920 тисяч гривень.

Про це повідомляє Лисичанська МВА.

Зазначається, що 7 березня 2024 року пройшло чергове засідання комісії МВА з надання одноразової грошової допомоги захисникам і захисницям України.

За результатами розгляду заяв та наданих документів, рішенням комісії 25 мешканцям Лисичанської громади, які беруть (брали) безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, призначили грошову допомогу у розмірі 20 тисяч гривень.

15 військовослужбовцям, які у період з 24.02.2022 р. отримали поранення (контузії, травми, каліцтва), пов’язані з захистом Батьківщини, надали допомогу у розмірі 25 тисяч гривень.

Крім цього, призначили грошову допомогу трьом особам, як уповноваженим членам сімей загиблих захисників/захисниць України, у розмірі 15 тисяч гривень.

“Загальна сума соціальної підтримки за рахунок коштів бюджету Лисичанської міської територіальної громади склала 920 тисяч гривень”, - йдеться у повідомленні.

У МВА нагадали, що допомога надається у рамках реалізації Програми соціальної підтримки захисників і захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України на 2023-2025 роки.

Нагадаємо, у лютому захисники й захисниці України, а також члени їхніх сімей отримали 1 млн 390 тис. грн допомоги від Лисичанської громади.