Польські фермери розблокували один з пунктів пропуску: подробиці

Польські фермери розблокували один з пунктів пропуску: подробиці

Станом на ранок 10 березня польські тимчасово припинили блокаду пункту пропуску "Краківець", проте заблокованими залишаються ще п’ять напрямків.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Польські фермери продовжують блокувати рух. Станом на зараз – на п’яти напрямках. До цього, як відомо, було шість", - розповів Демченко.

Він зазначив, що у ніч з 8 на 9 березня припинилася блокада у напрямку руху пункту пропуску "Краківець". Проте дана ситуація є тимчасовою. Фермери поновлять свої дії приблизно 13 числа.

За словами речник ДПСУ, попри розблокування Краківця та інтенсивний рух, там продовжує залишатися черга з вантажівок на території Польщі в очікуванні перетину кордону у бік України - близько 600 вантажівок.

Демченко додав, що на решті п'яти напрямкам, де продовжується блокада, приблизно 1700 вантажних транспортних засобів стоять у чергах для перетину кордону.

Також повністю заблоковано проїзд вантажних транспортних засобів у двох напрямках в бік Польщі – "Ягодин" та "Шегині".

В ДПСУ наголосили, що водії та перевізники шукають альтернативні маршрути та можливості об'їзду, тому останнім часом спостерігається збільшення черг на кордоні зі Словаччиною, Угорщиною і Румунією.

Водночас за словами Андрія Демченко, гуманітарні вантажі прибувають на територію України.

Нагадаємо, що польські фермери планують не просто продовжити протести, а ще й посилити їх.