У Бєлгородській і Курській областях рф йдуть бої: туди увійшли російські добровольці

У Бєлгородській і Курській областях РФ йдуть бої: туди увійшли російські добровольці

Легіон "Свобода росії", РДК та Сибірський батальйон зайшли до Курської та Білгородської області рф  у рамках спільної операції.

Про це повідомив ексдепутат Держдуми рф Ілля Пономарьов, а також цю інформацію підтверджують Telegram-канали вищеперерахованих формувань.

"Прикордонна Лозова Рудка у Білгородській області повністю під контролем визвольних сил.
У Тьоткіно Курської області зараз йде стрілецький бій", - повідомив Пономарьов.

Легіон "Свобода росії" пише, що вони "мріють про росію, звільнену від диктатури путіна".

"Але ми не просто мріємо: ми докладаємо всіх зусиль, щоб ці мрії реалізувати. Ми відбиратимемо у режиму нашу землю сантиметр за сантиметром. Росіяни спатимуть спокійно, не боятимуться дзвінка у двері, будуть без побоювання говорити, що думають. Росіяни голосуватимуть за кого хочуть, а не за кого мають. Росіяни житимуть вільно", - йдеться у повідомленні.

Бійці Сибірського батальйону звернулися до жителів рф із закликом ігнорувати "вибори" путіна.

"Бюлетені та виборчі дільниці в даному випадку – фікція. Реально змінити життя на краще можна лише зі зброєю в руках. Кожен, хто не сприймає злиденне життя в тиранії, повинен зробити правильний вибір", - зазначають вони.

"Раніше ми говорили, що повалити злочинний диктаторський режим у рф мирно не вдасться. Його можна усунути лише зі зброєю в руках. Цієї ночі ми розпочали виконання обіцянки. Ідуть запеклі бої на території рф", - зазначає Сибірський батальон.

У місцевих пабліках побачили танки.

Речник ГУР Андрій Юсов прокоментував повідомлення про атаки: "Легіон "Свобода росії", РДК та Сибірський батальйон на території рф діють як самостійні підрозділи, оскільки складаються з громадян рф. Ймовірно, зараз відбувається спільна операція цих підрозділів".

Нагадаємо, у липні 2023 року російські батальони вже здійснювали рейди у Бєлгородську область, зокрема бої йшли у Шебекінському районі.